Protecţie electromagnetică cu dispozitive CMO – Oscilatoare Magnetice de Compensare

03. Ce este o undă electromagnetică?

Nu vom pierde timpul cu ceea ce este deja explicat în manualul de fizică. Scopul acestui capitol este să aveți o idee practică despre aceste noțiuni.

Considerați undele electromagnetice naturale ca pe niște emisiuni radio preferate (teatru radiofonic, muzică clasică, poezie, etc.), iar celula ca pe un aparat radio care captează astfel de emisiuni.

„Potențiometrul” biologic al fiecărui organism este pre-setat pe frecvenţele naturale ale mediului ambiant, cele care îi sunt benefice, dar de un secol încoace au apărut undele electromagnetice artificiale, sacadate, care interferează şi bruiază frecvenţele naturale. Încercați să ascultați trei emisiuni radio simultan, una cu muzică clasică şi alte două cu fotbal şi rock… şi o să înțelegeți ce este electrosmogul.

În realitate, este vorba de zeci de emisiuni simultan care interferează cu „posturile” noastre de recepție dar şi cu cele de intercomunicare celulară.

Oficial (deși am unele rezerve), undele electromagnetice sunt o formă de energie radiantă care se propagă în toate direcțiile spațiului şi care traversează atât aerul cât şi vidul. Lumina soarelui sau semnalul unui router Wi-Fi sunt ambele unde electromagnetice, dar de natură diferită: prima este o undă electromagnetică continuă, a doua este pulsată.

Câteva explicații mai concrete găsiţi aici.

Forme de undă electromagnetică

Ilustrativ, dacă considerați transmiterea unei unde ca pe deplasarea unui șarpe, numărul de unduiri pe secundă este frecvenţa undei, iar distanţa dintre două bucle este lungimea de undă.

Undele electromagnetice artificiale ne pot afecta fie prin aport excedentar de energie (raze X / Gama), fie prin modul de transmisie artificial (TDMA, CDMA, FDMA), fie prin fenomene de interferenţă / rezonanţă (ELF – Extremly Low Frequency = Frecvenţă foarte joasă) la o intensitate energetică foarte mică.

Rețineți aceste lucruri:
– Un organism viu este ca un aparat radio cu un potențiometru reglat doar pentru emisiuni (frecvenţe) benefice: emisiuni culturale, muzică clasică, etc.
– Electrosmogul este o suprapunere de semnale radio stresante (claxoane, frâne), care se suprapun peste canalele de conversație celulară. Chiar dacă unii își astupă urechile, nu rezolvă nimic, căci riscă să audă în gură (atenție la plombele metalice!).

Grafice ajutătoare:

Tipuri de undă şi proprietăţile lor

Corespondenţa dintre lungimea de undă şi frecvenţa:

Tipuri de unde. Lungimea de undă - Frecvenţa

Trackback from your site.