Mai întâi, ar trebui făcut un inventar al surselor de câmp electromagnetic (CEM) mai puternice din interiorul sau apropierea casei, locului de muncă sau şcolii. Puneți-vă întrebarea: „Care este sursa cea mai apropiată de câmp electromagnetic şi pe ce durată mă afectează?”
În cele mai dese cazuri este vorba de:
– Surse CEM de proximitate, aflate în imediata apropiere sau în contact direct: telefonul mobil, calculatorul de birou, laptopul, tableta, ecranul TV, cuptorul cu microunde, plita de gătit cu inducţie etc.
– Surse CEM ambientale: antene de telefonie mobilă, routere Wi-Fi, telefonul fix fără fir de tip DECT, rețele electrice de înaltă tensiune, babyphone, contorul inteligent de energie electrică, reţele geomagnetice Hartmann şi Curry.
În funcţie de sursele CEM, dispozitivele CMO se împart în două mari categorii:
CMO de proximitate:
– EASYCALL (CMO MP24) pentru telefoane mobile, tablete, smartphone-uri.
– PCZONE (CMO PC16) pentru calculatoare, laptop-uri.
CMO ambientale:
– HARMONY (CMO MF04), de tip con, creează în jurul său o sferă de protecţie cu raza de 5,5 m.
– HARMONY XL (CMO MF05), de tip con, creează în jurul său o sferă de protecţie cu raza de 8 m.
– TRAVELLER (CMO TR26), de tip disc, sferă de protecţie cu raza de 2 m.
– SAFEKID (CMO JV21), de tip brăţară, sferă de protecţie cu raza de 0,5 m, destinată în special copiilor.
Concluzie:
- Pentru acasă sau birou este nevoie de cel puţin un MF04 sau MF05 care vă va proteja de toţi factorii electromagnetici ambientali pe o rază de 5,5 m până la 8 m.
- Pentru o eficienţă maximă, o persoană activă are nevoie să poarte permanent asupra sa un dispozitiv CMO portabil (TR26 pentru adulţi sau JV21 pentru copii) şi câte un CMO pentru fiecare aparat utilizat în mod curent (MP24 pentru telefon şi PC16 pentru calculator).
Notă: Dispozitivele CMO nu au rol terapeutic, ci doar furnizează o energie bioactivă obținută prin conversia câmpului electromagentic într-un câmp de foarte joasă frecvenţă ce este biocompatibil cu organismul uman.