Protecţie electromagnetică cu dispozitive CMO – Oscilatoare Magnetice de Compensare

Studii ştiinţifice de validare a tehnologiei CMO

Abraziune corneeană

Leziuni corneene. Capacitatea de acomodare a ochiului.

Studiul a fost realizat de Prof. Mikio Miyata , profesor de medicina si oftalmologie la Universitatea de Medecina din Kitasato, Japon si Cercetator la Environmental Medical Center, Kitasato Institute Hospital, Japon. Studiul a analizat efectele campurilor electromagnetice asupra corneei si asupra capacitatii de acomodare a ochiului pentru utilizatorii monitoarelor PC/TV. Patologiile detectate au fost corelate precis cu emisia electromagnetica (EM) a acestor aparate si doar într-o măsura redusa cu luminozitatea si constrastul ecranului. Ca atare, sticla de protectia folosita la unele monitoare nu protejează faţă de emisiile EM, ci doar aduce un oarecare confort vizual.

Citeşte mai mult

Melatonina/ Antioxidant

Acest studiu a fost realizat de Prof. Madeleine Bastide, Profesor Emerit in Imunologie si fondator al GIRI.

Citeşte mai mult

Micronuclee ADN

Formarea în exces a micronucleelor de ADN în celulele imunitare (limfocite, macrofagi) poate fi semnul unei disfuncţionalităţi a ciclurilor celulare, al apoptozei, deci a iniţierii unui proces cancerigen. Studiul de faţă constă în numărarea sub microscop a numărului de fragmente ADN prezente în macrofagiile din peritoneul animalelor expuse.

Citeşte mai mult

Mortalitatea embrionară

Studiul mortalităţii embrionare la o specie animală este un indice revelator al anomaliilor apărute in cursul dezvoltării sale, până la moartea sa prematură. Embrionii puilor de găină sunt considerati ca făcând parte din cele mai sensibile organisme vii la poluarea ambientalaa, inclusiv cea electromagnetică artificiala.

Citeşte mai mult

Motivația în munca de birou

Campurile electromagnetice de slaba intensitate emise de ecranele de vizualizare( PC, Tv, etc.) modifica ambientul de lucru al personalului lucrător, prin perturbarea funcțiilor cognitive si o alterare a stărilor psihologice.
Profesorul Anthony Canavan neuropsihiatru la Universitatea din Luton – UK, a evaluat cu ajutorului testului „Mood Test” (Bună-dispoziţie) starea psihologica si emoţională pe un grup de 100 de studenţi ai Universităţii sale care lucrau expuşi la monitoare de tip catodic.

Citeşte mai mult

Neurogeneza / Hipocamp

Hipocampul este implicat în mecanismele de memorizare pe termen scurt şi în cele de învăţare. O scădere sau o dezechilibrare a regenerării neuronale (neogeneză) la nivelul hipocampului, provoacă apariţia bolilor neuronale degenerative.
In cazul unei anomalii neuronale apărută în faza de dezvoltare a unui organism, se poate developa o atrofie a hipocampului în faza adultă.

Citeşte mai mult

Performante în munca de birou

Testul Stroop Color Word Test este conceput pentru a determina performantele pe durata muncii de birou: rapiditate, vigilenţă, concentrație. Este utilizat la nivel internațional de către marile companii şi de către instituțiile militare pentru a stabili capacitatea persoanelor de a rezista la un stres generat de prelucrarea rapida a informațiilor contradictorii. Această capacitate implica factori de rapiditate, vigilenţă și concentrare.

Citeşte mai mult

Radicalii liberi

Oxidul nitric (NO), deşi nu este un radical liber al oxigenului, reprezinta o importantă moleculă semnal, implicată în diferite procese fiziologice şi fiziopatologice. Un exces de NO da nastere unui elecment deosebit de toxic: radicalul peroxinitrit.
Acest compus activează enzime mari consumatoare de energie, produce alterări ale ADN-ului, participă la oxidarea hemoglobinei şi mioglobinei.
In general, un exces de oxid nitric prezent în expiraţia unei persoane este un indicator al inflamaţiei ţesuturilor vii, al dereglărilor celulare si stresului biologic.

Citeşte mai mult

Sistemul hormonal / Corticosteron

Corticosteronul este un hormon suprarenal, regulator al sistemului imunitar. Productia sa este stimulata de hipofiza, o glanda a creierului, la intersecţia a numeroase reglări hormonale interdependente. Posibile consecinţe patologice ale excesului de corticosteron:
-Dereglarea sistemului imunitar, scăderea protecţiei bacteriene si virale.
-Dereglarea sistemului nervos si muscular, instabilitatea, frica, crampe.

Citeşte mai mult

Sistemul hormonal / Cortizol

Cortizolul este un hormon suprarenal, regulator al sistemului imunitar. Producţia sa este stimulata de hipofiză, o glandă a creierului, care reprezintă o intersecţie a numeroase activităţi hormonale interdependente.

Citeşte mai mult

Sistemul imunitar / ACTH

ACTH (hormonul adrenocorticotrop) este un hormon de stres. Este secretat de antehipofiza, in funcţie de informaţiile primite de la sistemul nervos central. Are rolul de a stimula alti hormoni, in particular cortizonul.

Variaţiile anormale ale nivelului sanguin al hormonului ACTH si al glucocorticoizilor (Corticosteron, Cortizol) sunt simptomele unei stări de stres.

Citeşte mai mult

Sistemul imunitar / IgG

Anticorpii (Imunoglobulina G – IgG) sunt produşi de organism pentru a contracara moleculele străine. O şubrezire a sistemului imunitar favorizează apariţia infecţiilor cronice sau recidivante, benigne, mai ales in situaţia in care sănătatea este deja fragilizată de factori exteriori.

Citeşte mai mult

Sistemul Imunitar / Macrofagele

Monocitele sunt globulele albe ale sângelui. Ele traversează diferite ţesuturi în organism transformându-se, după caz, în macrofage. Macrofagele au rolul de a devora bacteriile din focarul infecţios, in repararea ţesuturilor, in contracararea viruşilor si ajuta la eliminarea tesuturilor moarte si canceroase.

Citeşte mai mult

SRE / Cancerogeneza

Supra-exprimarea secvenței SRE in ADN este deci semnul majorării sintezei HSP 70, de unde rezulta o stare de stres celular.
Genele c-myc, c-fos si c-jun joaca un rol important in gestionarea unei dezvoltari echilibrate a organismului, si au un rol important in contracararea proceselor canceroase. Aceste gene controlează cresterea celulara prin intermediul secvențelor regulatoare ale ADN-ului numite SRE (Serum Response Element).

Citeşte mai mult

Stres celular/ HSP70

O majorare a sintezei proteinelor de stress HSP70 este semnul unui stres celular (precum si supra-activarea secventei SRE in ADN). Acesta este un indicator al prezentei unui factor toxic pentru organism. Proteina de stres HSP 70 este considerata un indicator principal al prezentei unei poluari exogene.

Citeşte mai mult

Stres Celular/ Ca++

Concentraţia Calciului in celulele hipofizei

Studiu realizat de Prof. Dr. Govindan Dayanithi, Laboratoarele de Neurofiziologie Senzoriala, U432 INSERM – 2. Franţa.

Citeşte mai mult

Stresul la birou / GSM

Acest studiu a fost realizat de Prof. Derek Clements-Croome, ca urmare a colaborării cu cercetătorii si colaboratorii de la Comosystems (Dr. Gerald Hyland, Dr. Vladimir Binhi si Prof. Maurice Fillon) la întocmirea prestigioasei lucrari „Electromagnetic Environments and Health in Buildings„. La sfarsitul acestui articol este afisata lista cu ceilalți co-autori ai lucrări.

Citeşte mai mult

Stresul la birou/ Monitor CRT

Simptomele de stres analizate în studiul „Building Sickness Syndrome” (Sindromul „Clădirii nocive”) sunt legate în general de factori ergonomici, ambientali şi de responsabilitățile crescânde ale muncii de birou. Pe lângă toți acești factori, s-a constatat că în era informatica a apărut o noua perturbare: poluarea electromagnetica cauzata de aparatura şi tehnologiile arhiprezente în birotica tuturor societăților şi marilor companiilor. In acest studiu s-a monitorizat îndeosebi expunerea cronică a personalului (ingineri, juristi, informaticieni) la emisiile CEM ale unui monitor cu tub catodic, şi s-a constatat ca provoacă o simptomatologie de tip neuropsihic, disfuncțional şi inflamatoriu. Studiul a fost realizat în dublu-orb (cu placebo) şi cu alternarea subiecţilor (cu sau fără CMO).

Citeşte mai mult