Protecţie electromagnetică cu dispozitive CMO - Oscilatoare Magnetice de Compensare

Manifestul Electrosmogului. Cap. 2

Electrosmogul, o poluare la purtător

Legendă:
  • EM: electromagnetic;
  • CEM: câmpuri electromagnetice;
  • ELF: Extremly low frequency;
  • HES: electro-hipersensibil/ electro-hipersensibilitate
Pana acum aproximativ 25-30 de ani, Electrosmogul era doar o poluare ambientala in Romania, iar poluarea de proximitate (mai aproape de 50cm de corp) se producea doar ducând telefonul la ureche. Prin apariția rutierelor cu Wi-Fi in apartamentele noastre si a smartphon-ului lipit de mana, s-a basculat de la o poluare ambientala ocazională la o poluare de proximitate aproape permanentă.

Se poate întâmpla ca un nou născut sa doarmă cu un router Wi-fi la capul pătuțului din neștiința părinților, sau cu un router Wi-Fi la 30 cm de cap atunci când peretele dormitorului corespunde cu locul unde vecinul şi-a instalat el routerul Wi-fi. La fel, se întâmplă ca pe dosul peretelui din dormitor (pe casa scării de bloc) sa fie instalat dulapul cu noile contoare inteligente, care si ele pot emite o poluare electromagnetica… BabyPhonul este o idee la fel de neinspirata…

Accesul la internet (datele mobile) la viteze si preturi abordabile pe smartphone-uri seduce fără limită de timp si vârstă, iar părinții nu sunt avertizați ca aceasta expunere intensiva la «4G» poate produce sechele in timp, modificând chiar ADN-ul copiilor noștri. Si vorbim despre copii in cazul in care nu se întâmplă un avort spontan, unde anumite statistici arata ca telefoanele si WiFi-ul sunt responsabile de 47.7 % din aceste tragedii. 

Din punct de vedere profesional, putini dintre noi mai scapă de poluarea de proximitqte. Contabilii si programatorii stau cate 8 ore la calculator, in Call-center se sta 8 ore cu telefonul la ureche, iar in televiziuni toți stau cu microfoanele lavaliera wireless la sold, acolo pe unde rinichii filtrează sângele.

In Occident, unde aceste facilitați tehnologice au fost la preturi abordabile încă de acum un deceniu, a apărut o noua afecțiune: Electro-hypersensibilitatea – EHS. In câteva tari, precum Suedia, EHS este recunoscută ca afecțiune si poate face obiectul unui concediu sau despăgubiri pe caz de boală. In Romania, EHS face deocamdată obiectul ignorantei.

Întotdeauna, noile tehnologii sosesc promițând miere si lapte, copiii mai inteligenți si o societate unde oamenii vor apăsa pe buton si robotii vor roi in jur sa ii servească. S-ar putea sa se ajungă si la acest stadiu, cu un mica diferență: oamenii vor risca să lipsească din ecuație. Atât timp nu constata palpabil ca sunt afectați, oamenii nu iau in seama aceste avertismente, dar când ei sau copiii lor vor fi afectați, posibil sa nu mai fie cale de intoarcere.
Cum am putea ieși oare din aceasta letargie mortifera, întreținută de norme internaționale creeate de organisme private, extrem de dubioase? Si in domeniul electrosmogului se stabilesc nivele oficiale „de siguranță”, ca pentru toti poluanți din jur, dar aceste nivele sunt „adaptate” discret la nivelul galopant al poluării actuale.
Avem fatala preconcepție ca tot ceea ce nu ne afectează în primele 30 de zile, nu este o problemă, si așa devenim încet-încet colegi de oală cu „broasca fiarta”.

Scopul acestor articole este acela de a il ajuta pe „Homo Digitalis” sa diferențieze oala de pe aragaz de un Jacuzzi….

"Trackback" Enlace desde tu web.

Adrian Vornicu

This information box about the author only appears if the author has biographical information. Otherwise there is not author box shown. Follow YOOtheme on Twitter or read the blog.