Protecţie electromagnetică cu dispozitive CMO – Oscilatoare Magnetice de Compensare

27. Cușca Faraday

Cușca Faraday

Cele mai cunoscute sisteme de protecție se bazează pe principiul cuștii Faraday: huse cu fir metalic de telefon, vopsele, sau aceasta rochie destinata mamelor gravide. Este un principiu bine cunoscut in fizica: o plasa metalica oprește microundele care produc încălzirea termica a materiei.

Au foarte mare priza la public pentru ca produc un rezultat vizibil: scad sau blochează microundele. Întrebarea este: ne ajuta cu ceva la nivel biologic? 99,99% dintre cei interesați de domeniu cred ca da. Doar 0.01% știu ca nu. Intre a crede si a ști se afla a demonstra. Vom încerca mai jos sa demontam acest mit al protecțiilor Faraday.

Aureola acestor protecții bazate pe efectul Cușca Faraday se bazează pe scamatoria oficiala a SAR-ului. Despre Rata de Absorbție Specifica am vorbit intr-un capitol precedent: reprezintă procentul de ridicare a temperaturii unui cm3 de țesut sau lichid fiziologic. Mai jos, vedeți un desen in care microundele sunt reprezentate jos de linia roșie, iar modulațiile sunt reprezentate sus, de acea linie curbata.

 

Ceea ce nu s-a înțeles încă este ca o cușcă Faraday anulează doar microundele purtătoare (in roșu), dar nu poate opri modulațiile (ecourile ELF) generate de ea, ori tocmai aceste ELF sunt cele mai dăunătoare biologic. Este ca si cum ai dormi învelit cu o plasa de țânțari (cușca Faraday) care oprește țânțarii (microundele), dar nu trompa lor (undele ELF), mai fina decât ochiurile plasei. Uite așa te trezești cu o „malarie” electromagnetica, deși te credeai protejat.

Alt exemplu: daca blochezi postașul (microundele) sa nu ajungă la tine cu factura datoriei de la banca, datoria ta (modulațiile ELF) nu dispare, ci din contra: problemele tale financiare (de sănătate) se vor agrava in timp (cresc penalitățile la dobândă). Cu sistemele Faraday este le fel. Doua dovezi concludente in acest sens, care demolează normele oficiale, cum ca SAR-ul ar fi factorul biologic determinant.

– Experimentul de mortalitate embrionara realizat la Universitatea din Montpellier de către Dr Madeleine Bastide. Se pune un telefon pe un lot de oua de găină pe timpul celor 21 de zile de ecloziune. Mortalitatea este de 60%. Se adaugă o plasa metalica care oprește microundele: Mortalitatea creste la 75%.

Pe baza rezultatelor acestui test, autoritățile Landului Salzburg au impus cel mai scăzut nivel de emisie al antenelor din lume: 0.06 V/m!

 

Studiul realizat de Prof. Salford in 1997 arata (pag. 4) ca:

– Dreapta: când SAR-ul este normal, modulațiile ELF pătrund in creier la un anumit nivel prin bariera hematoencefalica.

 

– Stânga: când SAR-ul unui telefon este redus (protecție Faraday), modulațiile in ELF pe frecventele de 4 Hz/8,3Hz/16Hz (undele alfa cerebrale), 50Hz (modulația curentul domestic 220V), 217Hz (frecventa albinelor) penetrează cu 2-300% mai profund bariera hematoencefalica.

 

Motivul pentru care blocarea semnalului principal (1-3 GHz) face ca modulațiile in ELF (ecourile EM) sa fie mai pathogen, este legat in principal de proteinele de soc termic HSP27 si HSP70. Simplificând lucrurile, HSP este o alarma care provoacă activarea unor reacții de apărare – precum încălzirea țesutului urechii – fata de bombardamentul microundelor emise de telefon. Nu doar microundele sunt cele care provoacă încălzirea urechii (si temperatura telefonului uneori), ca dovada ca nu la toți utilizatorii li se încălzește urechea; mai intervin aici si proteinele de soc termic la persoanele EHS, unde alarma biologica a devenit hipersensibila.

Aceste proteine HSP ridica temperatura capului pe partea la care vorbim spre 40°, precum in prezenta unui virus, întrucât virușii nu rezista mult peste 39° (de unde eroarea blocării cu medicamente a febrei). Mai bine zis, HSP confunda microundele pulsate cu un virus, pentru ca HSP constata perturbările, dar nu vad inamicul si nu-l vad pentru ca nu au fost programate sa-l vadă: in natura nu exista energie emisa pe frecvente pulsate: vezi Terrestrial Microwave Window. Odată instalata o cușca Faraday, proteinele de soc termic nu mai sunt alarmate de nimic, iar modulațiile in ELF trec nestingherite de BHE, in creier, unde deteriorează cu precădere celulele cele mai lipsite de apărare: celulele stem. Este ca si cum o casa ar arde cu foc mocnit in interior, fără declanșarea alarmei (HSP), rămânând in aparenta intacta: Bonjour Alzheimer.

Motivul pentru care riscam orbirea pe timpul unei eclipse este identic cu motivul pentru care protecțiile Faraday nu ne protejează. Când 99% din suprafața Soarelui este acoperită, retina – care nu are receptori de durere – nu simte nici un disconfort, deci nu te anunță să oprești expunerea. Astfel acel 1% (semiluna fotosferică) este de ajuns să afecteze celule cu con și bastonaș…

Similitudinea este evidenta:

– Soarele este SAR-ul (Unda purtătoare a semnalului)

– Protecția Faraday este Luna care blochează microundele.

– Radiațiile UV sunt precum radiațiile ELF care trec de plasa metalica de protecție (luna), traversează si BHE si ne ard retina (neuronii)

A doua problema a vopselelor si grilajelor tip Faraday este ca ele izolează locuința ta de radiațiile exterioare, precum un clopot de sticla in care emisiile din interior vor fi amplificate.

Ce te faci cu semnalul telefonului mobil care va emite mai tare in timpul apelului? Ce te faci cu WiFi-ul vecinului care trece prin podea? Sa spunem ca cei care vor recurge la aceasta protecție Faraday (vopsele, etc), nu vor utiliza nici o tehnologie fără fir in interiorul locuinței.

In acest caz, am sa-mi permit un sfat: evitați măcar instalarea unui contor inteligent in interiorul locuinței si chiar in exterior, întrucât acesta induce in instalația electrica casnica, prevăzută pentru 50Hz, modulații in mii de Hz.

O alta comparație…

Gazul natural este un amestec puternic inflamabil, de regulă insipid și inodor, din care cauză i se adaugă gazului mercaptan, ca in cazul unei scurgeri de gaz sa-ti poți da seama prin miros de scurgere. Protecțiile Faraday nu fac decât sa retragă mercaptanul (microundele) si astfel, nu mai funcționează alarma creierului.

Concluzie

Protecțiile Faraday (SAR-ul) blochează doar alarma biologica a organismului, ceea ce duce la dispariția rapida unor simptome la unele persoane afectate. Simptomatologia este in voga de un secol încoace, dar dispariția simptomelor nu înseamnă dispariția problemei, așa cum stingerea alarmei nu înseamnă stingerea incendiului.

Protecțiile pe conceptul Faraday (blocarea microundelor) sunt de facto inutile, ca sa nu spun dăunătoare.

 

Trackback from your site.