Protecţie electromagnetică cu dispozitive CMO – Oscilatoare Magnetice de Compensare

21. Există soluții de protecție electromagnetică?

Mulți dintre noi suntem nevoiți sa interferam intensiv cu aceste radio-frecvente pulsate din punct de vedere profesional, al amplasării domiciliului, al hobby-urilor, etc. In cazul sistemelor biologice complexe, precum organismul uman, perturbarea se produce in timp: luni, ani, zeci de ani si variază in raport cu nutriția, hidratarea si echilibrul psihic al persoanei expuse. Acesta este si motivul pentru care doua persoane expuse timp îndelungat la un nivel egal de poluare reacționează diferit: EHS si MCS sunt sinergice.

Sisteme de Protecție electromagnetică:

O protecție, oricât de eficace ar fi ea, nu va încerca decât sa asigure organismului un ambient electromagnetic cat mai aproape de cel natural, o anumita „imunitate” fata de radiofrecvențele pulsate, iar eficacitatea ei poate fi perceputa imediat de catre cei afectați. Persoanele care nu au simțit încă efectele Electrosmogului, dar au decis sa se protejeze, nici nu-l vor mai simți, iar aceasta este un lucru excelent: sănătatea înseamnă normalitate.

O protecție o putem vedea ca pe o mânușa pe mana siderurgistului când lucrează la cuptorul oțelăriei. Daca a avut-o mereu, n-are probleme, daca o folosește după ce s-a ars, s-a ars si vindecarea va dura. Sa spunem ca din acel moment interesul protecției (mănușii) este ca va fi scutit de arsuri suplimentare pana la vindecare. O protecție nu face decât sa asigure ambientul electromagnetic natural.

Protecția in sine nu vindeca nimic. Nici publicitatea lor…

Ca sa găsești o soluție trebuie sa recunoști că exista o problemă. Dacă luam ca exemplu poluarea generata de mașini, la un moment dat, in fata probelor de nocivitate a gazelor de eșapament, industria de automobile fost nevoita sa investească in catalizatoare care sa reducă acest Airsmog, mai ales pentru motoarele diesel. Un sistem de protecție contra Electrosmogului are același rol ca si catalizatorul de la țeava de eșapament: este un filtru. Un «filtru electromagnetic» nu este un scut: el retine doar ceea ce este nociv si eliberează ceea ce nu este nociv, caci altfel ar trebui sa umblam pe strada in folie de aluminiu.

In cazul Electrosmogului, undele pulsate sunt invizibile si inodore, așa ca se tărăgănează investițiile in găsirea unui „catalizator” adecvat. Ca întotdeauna, exista cercetători temerari si vizionari care-si sacrifica timpul si bugetul personal pentru a crea invenții. La timpul lor, aceste invenții își dovedesc deplin utilitatea.

Deci nu lipsesc inventatori si nici invenții in domeniul protecțiilor electromagnetice. Ceea ce lipsește sunt studiile de validare biologica, foarte rare in domeniu. Exista totuși posibilitatea ca unele dintre aceste sisteme de protecție sa fie geniale, dar inventatorii sa nu fi avut bugetul necesar validării lor in laboratoare de specialitate. Avem în acest caz câteva criterii concrete prin care le putem evalua:

1) Probitatea științifică si morala a celor implicați in conceptul respectiv. Trebuie verificat in ce proiecte au mai fost sau sunt implicați inventatorii acelor dispozitive.

2) Promotorii respectivelor protecții trebuie sa evalueze corect pe siteul lor (sau in broșuri, conferințe, etc) modul in care CEM ne afectează (unde pulsate/Ca++ CCVD/rezonanta ciclotronica/mortalitate embrionara/melatonina/magnetita; etc.). Menționarea corecta a faliilor biologice ne da încredere ca protecțiile respective au fost parametrate corect. In general, găsim doar referiri vagi la interferente cerebrale, unde scalare, biorezonanță si nici un studiu cu grup de control/placebo/dublu-orb; etc. Poate îmbinarea celor doua domenii ar fi mai constructiva.

3) Promotorii respectivelor protecții sa specifice precis ce nivel de protecție asigura si pe ce segment biologic. Din păcate, pe cat de vagi sunt informațiile, pe atât de bombastic sunt prezentate ca „sigure 100%. Când cineva afirma ca o protecție este sigura 100%, este 100% sigur ca acel cineva nu a înțeles nici poluarea electromagnetica, nici cum ne afectează ea.

Ba mai mult, de specialiști ce sunt, își agravează situația si mai tare, precum persoana de mai jos care s-a blindat împotriva undelor…, dar si-a introdus singur calul Troian înauntru: monitorul CRT si acel radiator electric care emite 50 Hz-ul curentului alternativ, într-un spațiu izolat CEM ermetic, unde radiația este prizoniera.

Cine stie, stie. Cine nu stie…, invata pe altii!

Un sistem de protecție eronat

Aspectul cel mai grav in acest domeniu (pe când o reglementare legala?) este următorul: a propune unei persoane o protecție electromagnetica nevalidata pe toți parametri biologici cunoscuți poate pune in pericol sănătatea acelei persoane.

Nu mai vorbesc de o femeie însărcinată…

Trăim într-o societate in care poți vinde tone de gadgeturi fără valoare prin reclama, dar nu poți promova ceva de valoare fără reclama.

Atunci de ce sa mai investească cineva in eficacitate si validarea biologica a unor astfel de dispozitive daca ele oricum se vând prin tehnici de manipulare marketing?! Ori se investește totul in calitate, si nu mai arunci bani in vânt pe reclame, ori se face reclama deșănțată pentru un lucru banal si tot îi schimba numele la 6 luni ca la pasta de dinți.

Aici si publicul larg are partea sa de vina, prin superficialitate in verificarea alegațiilor, care de care mai bombastice. Ca regula generala, ”valoarea unui produs este invers proporțională cu reclama care i se face”, iar excepțiile nu fac decât sa confirme regula. Cunosc atâtea persoane care au prin sertare gadgeturi „de protecție” si când ii întreb pe ce baza le-au cumpărat… îmi dau seama ca pe baza de neuro-marketing. Nu tu validare, nu tu cercetare, nici măcar o rudimentara proba reproductibila.

In general, oamenii stau liniștiți cu telefonul la ureche si se trezesc brusc, după utilizarea exagerata a acestor tehnologii, ca sunt grav afectati si ca au nevoie de ceva miraculos, care sa șteargă cu buretele toate sechelele provocate in timp. Așa ceva nu exista si va trebui sa ne preparam la o anevoioasa recuperare, întrucât ușor este de stricat, greu de recuperat.

Cancerul nu doare…, decât dupa ce este prea mare. Avansează lent, in surdina si când il depistam, deja este ca un Tsunami. De la o protecție nu așteptați un „feedback” palpabil, cuantificabil: cei care il simt ca atare înseamnă ca deja au fost „erodați” grav de undele pulsate. Ferice de cei care se protejează din timp, cu o protecție validata biologic si „nu simt nimic” din momentul in care o poarta: înseamnă ca au făcut alegerea corecta la timp. Vor avea avantajul sa nu simtă nici pe viitor perfidele complicații generate de undele pulsate GSM/WiFi.

Rețineți: Protecția in sine nu vindeca nimic si nici publicitatea lor. Ea doar da ragaz organismului sa se refaca, cu conditia sa se tempereze simultan expunerea la mediul sau factorul poluant. In următoarele capitole vom încerca sa descâlcim acest spinos subiect al protecțiilor electromagnetice.

 

Trackback from your site.