18. Scleroza multiplă. Soluții
Triada Sclerozei multiple (SM): Inflamatie intestinala / IGF1 / Electrosmog
1) Dr. Seignalet: Inflamația intestinala
SM este raspandita la anglo-saxoni și populatia scandinava care consuma majoritar grăsimi saturate, cereale și produse lactate.
– Alăptarea de scurta durata predispune la aparitia in timp a SM la foarte multi pacienti (Pisacane și colab., 1994), Malosse și colab. (1992)
– SM este practic absentă în rândul japonezilor care mănâncă mult pește, uleiuri crude cu omega 3 si omega 6, puțin sau deloc grâu și lapte.
– În Norvegia, SM este mai frecventă în rândul fermierilor decat printre marinarii de pe coasta (Swank și colab., 1952). Primii mananca mult mai mult carne, cereale și produse lactate, cei din urmă mananca mult mai mult pește.
– Sadovnick & col. (1989) au gasit 27 de cazuri de boala Crohn sau de colita ulceroasa într-un eșantion de 748 bolnavi de SM, în timp ce se asteptau sa gaseasca o medie de 3 persoane. Acest lucru sugerează că hiperpermeabilitatea si iritatia intestinală favorizeaza SM. Un sindrom de absorbtie deficitara cronica a fost pus in evidenta la 42% de bolnavi SM (Besson 1994).
Biopsii ale mucoasei intestinului subțire la un număr mare de bolnavi SM a arătat prezența unor leziuni similare cu cele ale bolii celiace (LANGE și SHINER 1976).
– Stresul. S-a constatat o corelatie intre declansarea SM si anumite perioade de stres intens sau emotii puternice la cei afectati (PANITCH et coll. 1987).
– Infectii cu un agent bacterian
Implicarea unui agent infecțios este plauzibila datorita izbucnirii spontane a SM în comunități izolate anterior și puse în contact cu oamenii din alte țări. Exemplul Insulelor Feroe este foarte sugestiv. Aceste insule din nordul Scotiei au fost ocupate de trupele britanice si imediat au aparut trei epidemii succesive de SM (Jersild și colab., 1993). Focare contagioase de același ordin au fost raportate în alte insule: Islanda, Oakney, Shetland (Compston și Coles 2002).
In intestin exista o populatie bacteriana numeroasa, iar anumite peptide bacteriene ar putea traversa bariera intestinală si sa ajunga din sânge pana la nivelul creierului.
Printre bacteriile vizate mentionam Chlamydia pneumoniae (Compston et al. 2002) si Pseudomonas (GEFFARD -2002),
– Aluminiul din vaccinuri: Unii oameni de știință (Prof. Christopher Shaw, Dr. Stephanie Seneff, Dr. Romain Gherardi, Pr. Authier, etc.) indica aluminiul vaccinal ca un posibil co-factor în creșterea incidenței SM, precum si a multor altor boli (scleroză laterală amiotrofică, autism, fibromialgie).
Protocolul Dr. Seignalet recomanda in lucrarea sa „Alimentatia, a treia medicina” evitarea indeosebi a cerealelor care contin gluten, a caseinei din lactate, a metalelor grele (necesita o chelare) si a altor molecule toxice precum aspartamul, glutamatul, etc.
2) SM si hormonul de crestere – Dr Gernez.
Ilustrul medic francez Andres Gernez a demonstrat interconexiunea dintre factorul viral, factorul de crestere IGF1 si scleroza in placi. Putina istorie:
Sistemul nervos este format din celule stelate, neuroni, ale căror impulsuri sunt transmise altor neuroni printr-un filament numit axon.
Dr. Gernez afirma ca exista un factor viral (posibil Rujeola, Herpes, etc,) care paraziteaza si distuge macrogliile, celulele stem de sustinere din care iau nastere oligodendrocitele (celulele care constituie mielina).
Intrucat un virus nu se reproduce decat intr-o populatie celulara capabila sa se divida, evolutia SM este direct proportionala de cinetica neuronala (extinderea/maturizarea retelei neuronale), care se produce pana spre 35-40 de ani. Aceasta este si varsta maxima la care apare SM, caci dupa 40, factorul de crestere IGF1 se diminueaza, iar virusul nu mai poate provoca diviziuni necontrolate ale macrogliilor.
Astfel se explica de ce :
– atunci când SM apare intr-o perioada de diviziune neuronala exploziva (la noul născut) este acută și letală în câteva zile.
– atunci când apare la copii, apariția SM este mai limitată, sub-acută și fatală în câteva săptămâni (Boala Canavan).
– atunci când apare la adulți tineri, SM devine non-letala, dar cronică, pentru că site-urile atacate nu mai sunt vitale. Astfel, cinetica bolii este conformă cu profilul cinetic al creierului la aceea vârsta: discontinuă și aleatorie.
– atunci când rămân însărcinate, femeile cu SM au observat o ameliorare a simptomelor si chiar dispariția acestora in timpul sarcinii. Explicația oficiala o scaldă pe seama încetinirii funcțiilor sistemul imunitar, dar de fapt factorul de creștere (IGF1) este absorbit in totalitate de dezvoltarea fătului (femeile cu multi copii au o rata mica de cancer la san)
– atunci cand apare dupa perioada postnatala la sexul feminin, intre 20-35 de ani, ea gaseste un teren mai prolific, intrucat perioadele postnatale induc organismului un exces de factor de crestere, care da apa la moara proceselor divizionale necontrolate. Un studiu recent arata o ratie de 3/1 femei bolnave de SM.
Foarte elocventa in acest sens este cercetarea intreprinsa de un grup de cercetători care a descoperit ca o populație de indivizi din Ecuator nu cunoștea nici una dintre aceste boli neurodegenerative: Alzheimer, scleroza, etc. Motivul: factorul de creștere IGF1 este inexistent.
Dr. Gernez a facut o declaratie publica despre acest studiu…
Urmariti documentarul Secretul longevitatii.
Solutia Dr. Gernez:
– Evitarea alimentelor care conțin hormon de creștere (carnea, laptele si ouăle, mai ales cele din Supermarket)
– O inhibare parțială sau totala a hormonului de creștere, fie prin iradierea hipofizei (Gamma Unit ou Stéréo GIHF), fie prin medicamente care sa il inhibe, precum sandostatinul (octreodie). Exista brevete în acest sens…care vor rămâne doar brevete.
Jean Pierre Maschi
Un Medic devotat Medicinei
La mijlocul anilor șaizeci, medicul francez Jean Pierre Maschi denunță existența unei noi forme de poluare pe care el o denumește in premiera „poluare electromagnetică“. Această poluare se datora pe atunci îndeosebi curentului electric alternativ in domenii precum sudura la arc electric, mecanic de locomotiva, electricieni de înaltă tensiune,etc. El a constat ca expunerea prelungita la aceste câmpuri cauzează o perturbare lentă, dar progresivă a comunicării celulare și joacă un rol important în așa-numitele boli ale civilizației moderne: reumatism, afecțiuni cardiace si neurologice (scleroza in placi, Alzheimer, etc).
Pentru a contracara efectele campului electrostatic indus de poluarea electromagnetica, el a conceput un tratament extrem de simplu si eficace: evitarea hainelor din materiale sintetice, evitarea surselor de poluare electromagnetica, o conectare zilnica la o sursa de împământare și aplicarea la baza coloanei a unui săculeț de minerale, identice cu cele folosite de secole în stațiunile termale.
Foarte repede rezultatele obținute asupra pacienților depășesc așteptările: sute de persoane ameliorate si chiar un „miracol”: o femeie paralizata la picioare de 20 de ani, arunca carjele!
Este convocat in fata Consiliului Ordinului Medicilor pentru „prescrierea unui tratament neomologat”, iar la argumentul ca 400 de persoane au fost vindecate sau ameliorate i s-a răspuns sec: „Asta nu ne interesează”. A fost imediat radiat din ordinul medicilor, interzicând-i-se pe viață practicarea medicinei.
Dar pentru Dr. Maschi, medicina nu era o profesie ci o vocație, așa ca a continuat sa profeseze. La fiecare proces intentat de Ordinul Medicilor se alegea cu amenzi minime, întrucât magistrații nu putea nega sutele de marturii depuse de pacienții vindecati. Le platea si mergea mai departe. De-a lungul carierei sale de „ medic clandestin” s-a disputat cu peste o sută de personalități medicale: unsprezece miniștri ai sănătății, 5 președinți ai Colegiului Medicilor, Consilieri de stat, Doctori in Medicină, profesori, etc. Cu toate acestea, doctorii din teritoriu l-au susținut, iar numele său va apărea în 1983 in dicționarul enciclopedic Quillet Flammarion: apele trec, pietrele rămân!
După 22 de ani de dârzenie si demnitate va fi „amnistiat” de președintele François Mitterrand, in martie 1990 si dupa 32 de ani – in 2002- i-a fost reacordat dreptul de a practica medicina, de catre președintele Jacques Chirac.
De-a lungul acestor ani de rezistenta, medicul a fost apărat cu înverșunare de către pacienții săi, care firește ca doreau să urmeze un tratament în condiții de siguranță, foarte ușor de utilizat și ieftin.
Cărțile scrise de Dr. Jean-Pierre MASCHI:
– „Secouru par mes malades”: Salvat de pacienţii mei – Editions CEDS, 1976.
– „Combat pour une idée, la pollution électromagnétique”: Lupta pentru o idee, poluarea electromagnetică – Franța Europa Publishing, 2005.
– “Les 10 plus gros mensonges sur la sclérose en plaques”: Cele mai mari 10 minciuni despre scleroza multipla – Editions, 2007.
Pentru francofili: „ Chroniques d’un Scandale” documentarul realizat despre acest Medic.
Aceasta este vestea cea buna: scleroza in placi se poate ameliora si chiar vindeca. Singura conditie indispensabila este sa se puna in practica toate aceste trei solutii, de o maniera sinergica.
Prin eliminare, se va putea constata apoi care din cei trei factorii sunt cei mai responsabili.
Trackback from your site.