Protecţie electromagnetică cu dispozitive CMO – Oscilatoare Magnetice de Compensare

Prima fotografie in care lumina se comporta atat ca particula, cat si ca unda

Cercetatorii de la Institutul Federal Elvetian pentru Tehnologie de la Lausanne au facut prima fotografie in care lumina se comporta atât ca particula, cat si ca unda.
„Acest experiment demonstrează ca, pentru prima data, putem filma mecanica cuantica – si natura sa paradoxala – in mod direct”, a explicat intr-un comunicat Fabrizio Carbone, conducatorul echipei de cercetare care a creat tehnica de fotografiere, scrie Newsweek.
„Faptul ca am reusit sa infatisam si sa controlam fenomenul cuantic la scara nanometrica deschide o noua cale catre calculul cuantic”, a subliniat acesta.

Mecanica cuantica a demonstrat ca lumina poate fi atat unda cat si particula simultan. Albert Einstein a demonstrat teoretic ca efectul „fotoelectric”, produs atunci cand o lumina ultravioleta atinge o suprafata metalica, provocand o emisie de electroni, inseamna ca lumina, despre care se credea pana atunci ca este o unda, este in acelasi timp si un flux de particule. Pana acum, nici un experiment nu a demonstrat natura duala a luminii.

Sursa: portaluldestiri.ro